Ontdek onze BIJ producten

In de Imkerij winkel

In de Imkerij winkel hebben wij een assortiment aan biologische streekproducten. Van ambachtelijke ‘koud geslingerde’ honingsoorten tot voedingssupplementen zoals koninginnengelei, stuifmeelpollen en propolis. Wij verkopen alle kaarsen maak benodigdheden en leuke tuincadeautjes.

honingproducten

Honing

Neemt u in acht dat wij niet het hele jaar door alle honingsoorten op voorraad hebben. Wij raden u dan ook aan om van te voren even contact met ons op te nemen voor eventuele vragen of bestellingen. Assortiment

Honingwijn

Mede is een van de oudste, wellicht de oudste alcoholhoudende drank. De naam is ook al stokoud, want het is afgeleid van het Indiase woord modju, zoals het ook in Indonesië heet. In Griekenland heet mede, methu en in Duitsland meth. kruidenwijn

Kerst & relatie pakketten

Een leuk kerstpakket of gewoon een heerlijk cadeau, de landwinkel heeft het voor jou. Verwen iemand met een heerlijke mand vol streekeigen producten. producten

voedingssupplementen

Propolis

Propolis is een natuurlijk antibioticum die de bijen gebruiken als een verdedigingsmechanisme. Het heeft een sterke antibacteriële, antivirale en schimmeldodende werking waardoor het de bijen beschermt tegen bacteriën, virussen en schimmels. Propolis is ook goed voor de mens, het is een natuurproduct dat in velerlei opzicht kan bijdragen aan herstel van het lichaam na ziekte. Propolis bevordert reinheid van de mond en keelholte. Propolis is ook goed voor de mild, blaas, nier en prostaatfunctie, ook helpt het rond de menstruatie en houd de spieren en gewrichten soepel en sterk. Verder kan propolis worden ingenomen bij ontstekingen en (schimmel-) infecties. Waarschuwing: de praktijk heeft uitgewezen dat ongeveer één op de tweeduizend mensen allergisch kan reageren op Propolis. Het is aan te bevelen om eerst de Propolis te testen door een druppel in de elleboogholte aan te brengen. Wordt deze plek rood en branderig, dan is gebruik af te raden.

Propolis producten

Wat is Propolis?

Propolis is een natuurlijk antibioticum die de bijen gebruiken als een verdedigingsmechanisme voor het volk. Het heeft een sterke antibacteriële, antivirale en schimmeldodende werking waardoor het de bijen beschermt tegen bacteriën, virussen en schimmels. Daarnaast verwerken de bijen het voor een klein deel in de wasraten, ze dichten eventuele openingen met de Propolis en worden de broedcellen grondig gepoetst zodat de larven tegen ziekten beschermd zijn. De bijen verzamelen hars van verschillende bomen en mengen de hars met bestanddelen van stuifmeel en voegen er verschillende soorten buitengewoon werkzame enzymen en fermenten aan toe.Hoewel de gunstige invloed op de gezondheid van propolis al in de oudheid bekend was – Grieken en Egyptenaren gebruikten het al - is de herontdekking van propolis iets van de laatste jaren. Pas in de jaren zestig kwam het onderzoek naar de eigenschappen van propolis goed op gang. Het bleek al spoedig dat niet alleen de bijen, maar ook de mens kan profiteren van de veelzijdige gezonde eigenschappen van propolis. Propolis is een natuurproduct dat in velerlei opzicht kan bijdragen aan herstel van het lichaam na ziekte. Zelfs zoveel dat een van de herontdekkers van propolis eens in een lezing zei:
“Er is bijna geen ziekte te bedenken waarbij het niet de moeite waard is om propolis te proberen.”
Wel is een waarschuwing op zijn plaats: de praktijk heeft uitgewezen dat ongeveer één op de tweeduizend mensen allergisch kan reageren op Propolis. Het is aan te bevelen om eerst de Propolis te testen door een druppel in de elleboogholte aan te brengen. Wordt deze plek rood en branderig, dan is gebruik af te raden. Bij uitwendig gebruik kan Propolis een tijdelijke verkleuring van de huid geven. Propolis is er in tabletten, tinctuur, olie, crème en capsules.

Wat doet Propolis?

Propolis heeft ook voor de mens een sterke antibacteriële, antivirale en schimmeldodende werking. Propolis is daarnaast pijnstillend en bevordert de wondgenezing. Propolis zalf kan bloedingen stelpen, is pijnstillend, stimuleert de groei van nieuw weefsel en doodt de aanwezige ziektekiemen. Hierdoor worden ontstekingsreacties tegengegaan. Propolis wordt tevens, met veel succes, ingezet bij tal van slijmvies aandoeningen. Het is weldadig voor de huid en kan daarvoor zowel uitwendig als inwendig worden toegepast. De stof bevordert verder de reinheid van de mond- en keelholte (tien druppels op lauw water, gorgelen en doorslikken of enkele malen per dag 1 tabletje opzuigen) en zorgt voor een goede bloedcirculatie. Ook draagt propolis mild en natuurlijk bij aan het behoud van een goede blaas-, nier- en prostaatfunctie, helpt het bij ongemakken rond de menstruatie en houdt het spieren en gewrichten soepel en sterk. Verder kan propolis worden ingenomen bij (chronische) ontstekingen en (schimmel-) infecties. Wij verkopen de volgende propolis producten,  

Propolis capsules

Chronische ontstekingen,. Propolis zalf of Propolis tinctuur. Meerdere malen daags insmeren of aanstippen. Ontstoken tandvlees, Propolis granulaat ‘s nachts in mond houden en meerder malen daags met Propolis tinctuur aanstippen.

Propolis granulaat

Aften ‘s nachts in de mondranden houden. Bloedend tandvlees, drie keer per dag op enkele korreltjes kauwen.

Propolis tinctuur

Acne, twee keer per dag aanstippen. Na twee weken eventueel overgaan op de propolis zalf, dan één keer per dag dun aanbrengen. Tegen eczeem, twee á drie keer per dag de plekken met een paar druppels tinctuur insmeren. Heesheid, keelontsteking, Verkoudheid, enkele malen daags achter in keel druppelen of tien druppels in water oplossen in gorgelen en dan doorslikken. Koortsuitslag, Schimmelinfecties, huid, Propolis zalf of Propolis tinctuur. 2 a 3 x daags de plekken behandelen. Spruw, Propolis tinctuur. Meerdere malen daags aanstippen. Wondjes, meerdere malen daags op de wond aanbrengen. Wratten, meerder malen daags aanstippen.

Propolis zalf

Propolis zalf kan bloedingen stelpen, is pijnstillend, stimuleert de groei van nieuw weefsel en doodt de aanwezige ziektekiemen. Hierdoor worden ontstekingsreacties tegengegaan. Propolis wordt tevens, met veel succes, ingezet bij tal van slijmvies aandoeningen. Brandwondjes, meerdere malen per dag aanbrengen. Ter verkoeling van brandwonden kan direct na de verbranding honing op de brandwond worden gesmeerd. Dauwworm, Ringworm, meerdere malen daags dun insmeren. Eczeem, droge, meerdere malen daags dun insmeren.  Kan bloedingen stelpen, is pijnstillend, stimuleert de groei van nieuw weefsel en doodt de aanwezige ziektekiemen, hierdoor worden ontstekingsreacties tegengegaan.

Koninginnengelei

Ook wel bekent als ‘Royal Jelly’, is het voedsel waarmee de bijenkoningin wordt gevoed. De gelei bevat een grote hoeveelheden eiwitten, vitaminen (vooral B- complex), proteïne, acetylcholine, mineralen, aminozuren en fosfolipiden. Het is duidelijk dat koninginnengelei goed is voor de mens, het geeft veel energie. Iedere morgen bij het ontbijt één capsule en dat gedurende minimaal dertig dagen, komt de vitaliteit ten goede. Koninginnegelei is ook heel geschikt voor actieve sporters en herstellenden van een ziekte. Het versnelt het de stofwisseling en bevordert het gezond weefsel, een gezonde huid en de haargroei.

Royal Jelly crème

Ter bestrijding van ouderdomsverschijnselen, het is een zeer fijne crème. Voor de gevoelige huid te gebruiken. Hij is te gebruiken als verzorgende crème en tevens als basis voor make-up. De uiercrème met koninginnengelei is erg fijn als handcrème, bodycrème, zonnebrandcrème enz.

Koninginnegelei capsules

Het wordt aanbevolen bij tekorten in het lichaam van vitaminen, aminozuren en mineralen (chemotherapie en vermageringsdieet). Aanstaande moeders, vooral in de eerste maanden van de zwangerschap. Het helpt bij tijdelijke (over)vermoeidheid, zware geestelijke of lichamelijke inspanning. Maag- , lever- en spijsverteringsstoringen. Bij plotselinge haaruitval.

Koninginnengelei

Wat is koninginnengelei?

Ook wel bekent als ‘Royal Jelly’, is het voedsel waarmee de bijenkoningin wordt gevoed. De koningin kan door deze goede voeding vierentwintig keer zo oud worden als de andere bijen Het is een bijzondere voeding in de natuur. De gelei bevat een grote hoeveelheden eiwitten, vitaminen (vooral B- complex), proteïne, acetylcholine, mineralen, aminozuren en fosfolipiden. Verder is er nog een klein deel onbekende stoffen, die misschien het geheim bevatten van de wonderbaarlijke vruchtbaarheid in de bijenwereld. Koninginnegelei is een klierafscheiding van jonge werkbijen

Wat doet koninginnengelei?

Het is duidelijk dat koninginnengelei goed is voor de mens, het geeft veel energie. Iedere morgen bij het ontbijt één capsule en dat gedurende minimaal dertig dagen, komt de vitaliteit ten goede. Meerdere kuren van een maand achter elkaar kunnen geen kwaad. Koninginnegelei is ook heel geschikt voor actieve sporters en herstellenden van een ziekte. Koninginnegelei is een natuurlijke stimulans en het volmaakte voedsel voor de hersenen. Het versnelt het de stofwisseling en bevordert het gezond weefsel, een gezonde huid en de haargroei. Koninginnegelei capsules Het wordt aanbevolen bij tekorten in het lichaam van vitaminen, aminozuren en mineralen (chemotherapie en vermageringsdieet). Aanstaande moeders, vooral in de eerste maanden van de zwangerschap. Het helpt bij tijdelijke (over)vermoeidheid, zware geestelijke of lichamelijke inspanning. Maag- , lever- en spijsverteringsstoringen. Bij plotselinge haaruitval. Royal Jelly crème Ter bestrijding van ouderdomsverschijnselen, het is een zeer fijne crème. Voor de gevoelige huid te gebruiken. Hij is te gebruiken als verzorgende crème en tevens als basis voor make-up. De uiercrème met koninginnengelei is erg fijn als handcrème, bodycrème, zonnebrandcrème enz.

Stuifmeelpollen

Stuifmeelpollen geven je een krachtig en energiek gevoel en het helpt je beter te presteren. Ook geeft het je een gezonde spijsvertering en bevordert de conditie van huid, haar en nagels. Verder stuifmeelpollen verhelpen een groot deel van darmflora en Hooikoorts.

stuifmeelpollen

Wat zijn stuifmeelpollen?

Stuifmeelpollen worden door bijen verzameld van het stuifmeel van bloemen. Stuifmeelpollen zijn niet alleen van levensbelang voor de bijen, het unieke mengsel bevat, als voedingssupplement, ook voor de mens essentiële stoffen voor een goede gezondheid. Stuifmeel is gezond en goed voor jong en oud. Stuifmeel bevat onder andere dertig procent eiwitten (waarvan tien procent als vrije aminozuren), dertig procent koolhydraten, twintig procent vetten (waarvan de helft meervoudig onverzadigde vetzuren) en verschillende mineralen, waaronder calcium, zink, ijzer en jodium. De volgende vitaminen zijn in stuifmeel aanwezig: A, B, C, D, E en K. Vanwege de relatief grote hoeveelheid vitamine B12 is stuifmeel waardevol voor mensen die geen vlees eten. Omdat stuifmeel zo voedzaam is, remt het de eetlust met twintig procent en is daardoor ook een prima hulpmiddel bij het afslanken.

Wat doen stuifmeelpollen?

Wanneer spieren actief zijn, verbruiken ze bijna viermaal zoveel glycogeen als in rust. Het is een wetenschappelijke ontdekking dat de voorverteerde suikers in stuifmeel zich in het bloed snel omzetten in glycogeen. Bijna direct na het innemen treedt een snelle, natuurlijke opname van koolhydraten op en wordt er voeding naar de spiercellen en weefsels gezonden. Dat resulteert in een krachtig en energiek gevoel en helpt bijvoorbeeld sporters hun prestaties te verbeteren. Daarnaast stimuleert het de darmwerking en draagt bij tot een goede stoelgang. Het gebruik van pollen heeft een gunstige invloed op de ademhaling en helpt tegen hooikoorts. Stuifmeel ondersteunt een gezonde spijsvertering en bevordert de conditie van huid, haar en nagels. Enige malen per jaar zou men een kuur moeten doen. De meest gunstige tijd daarvoor is het voorjaar en het najaar en de winter. Stuifmeelkorrels worden gevriesdroogd. U dient het stuifmeel daarom droog en goed afgesloten te bewaren. Goed afgesloten is stuifmeel langer dan één jaar houdbaar. Het verdient aanbeveling stuifmeel niet ’s avonds te gebruiken. Verder moeten zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven worden geadviseerd de huisarts te consulteren bij het gebruik van bijenpollen. Het helpt bij spijsverteringsproblemen. Stuifmeel heeft een heilzame werking op microben, bacteriën en fermenten in het maag-darmkanaal, dus op de darmflora. Hooikoorts, deze kan sterk afnemen, wanneer men vanaf februari of maart elke dag een kleine eetlepel stuifmeel tot zich neemt. Stuifmeelpollen werken goed tegen stress, premenstruele klachten, lage weerstand en gevoel van lusteloosheid. Stuifmeel verbetert de doorbloeding, ook in de haarvaten. Dosering Als onderhoudsdosering kan men dagelijks, voor het ontbijt, een theelepel innemen, eventueel in combinatie met honing of yoghurt. Een eetlepel op de nuchtere maag is voldoende ter verbetering van onze complete conditie en om de weerstand op te bouwen.  

mail

info@imkerij.nl

facebook

Imkerij ’t Schuurtje