Honing

Neemt u in acht dat wij niet het hele jaar door alle honingsoorten op voorraad hebben. Wij raden u dan ook aan om van te voren even contact met ons op te nemen voor eventuele vragen of bestellingen.

Bloemenhoning

Bloemenhoning

De bloemenhoning heeft een heldere gele kleur met een zachte smaak. Deze honing is rijk aan mineralen, organische zuren en enzymen doordat het een mengsel van vele soorten nectar gemaakt is. De honing is een werkzaam middel tegen hooikoorts, voor het beste resultaat neemt u bloemenhoning uit uw woonomgeving. De bijen maken de bloemenhoning in het voorjaar en in de zomermaanden van de bloeiende planten en bomen.

Acaciahoning

Acaciahoning

De acaciahoning heeft een prachtige kleur en geur met een zeer zachte smaak. Deze goudkleurige honing zuivert het bloed en is heilzaam bij maagzuur klachten. De bijen verzamelen de nectar voor deze honing tijdens de bloei van de acacia. Een mooie eigenschap van de acaciahoning is dat het vrijwel niet kristalliseert.

Raathoning

Raathoning

Bij raathoning wordt de honing niet gescheiden van het raat, maar wordt als blok verkocht. Het raat en de honing worden beiden gegeten. In dunne plakjes op een boterham of cracker met kaas. Een delicatesse voor de liefhebber!

Zowel de raat (bijenwas) als de honing zijn zeer gezond. Het is bekend dat de bijenwas kracht geeft aan spieren, tussenwervelschijven en kraakbeen. Zo zijn er mensen met artrose die van hun specialist geadviseerd krijgen om raathoning te consumeren.

Neem vrijblijvend contact op met Imkerij ’t Schuurtje in Loosdrecht voor meer informatie. info@imkerij.nl

raathoning imkerij loosdrecht

Fruithoning

Fruithoning

De fruithoning heeft een lichte geurig en heeft een specifieke fruitachtige smaak. Deze honing wordt door de bijen in het voorjaar gewonnen voornamelijk van appel- en perenbomen. De honing kristalliseert niet snel. Fruithoning is licht van kleur en kristalliseert niet zo snel. Het wordt door de bijen verzameld in de fruitboomgaarden.

Koolzaadhoning

Koolzaadhoning

De koolzaadhoning is een mooie lichte crèmehoning met een frisse nasmaak. En eigenschap van koolzaadhoning is dat het snel kristalliseert. Deze honing wordt gewonnen in de polders en het noorden van het land. De bijen winnen deze honing in het voorjaar wanneer de prachtige grote gele koolzaadvelden in de bloei staan.

Heidehoning

Heidehoning

De heidehoning heeft een donkere volbruine kleur met een sterke kruidachtige smaak. De honing wordt gebruikt voor de preventie van blaas en prostaatklachten. Door dat de heidehoning een moeilijk te winnen honingsoort is door de specifieke eisen die de heideplanten nodig hebben om nectar in de bloemen te hebben. Tevens is het moeilijk om uit de raat te winnen. Dit maakt deze honing extra speciaal en met zijn bijzondere smaak is het een aanrader.

Klaverhoning

Klaverhoning

De klaverhoning is een zachte crèmehoning met een zeer zachte karamelachtige smaak. Deze honing wordt gebruikt wanneer men last heeft van buikgriep. Deze honing kristalliseert vrij snel. Klaverhoning is tegenwoordig gezien de geringe stikstofbemesting op de weilanden weer in Nederland te winnen.

Lindehoning

Lindehoning

De lindehoning heeft een helder gele kleur en een geheel eigen lichte mintachtige nasmaak. Deze honing heeft een kalmerende werking en is een goed hulp middel bij stresspreventie. De bijen winnen de honing tijdens de bloei van de linde.

Zomerhoning

Zomerhoning

Tijdens de zomermaanden gewonnen op alle dan bloeiende planten en bomen (honingsoort van verschillende bloemen, zoals de voorjaarshoning, maar aangezien de zomerbloeiers meestal krachtiger van geur zijn, is de zomerhoning iets sterker van smaak dan de voorjaarshoning).

Voorjaarshoning

Komt van alle in het voorjaar bloeiende planten en bomen (vroeg soort bloemenhoning van alle vroegbloeiende bomen en gewassen). Het mengsel van de vele soorten nectar maakt de honing rijk aan mineralen, orgaHomepage     Contact Imkerij het Schuurtje in Loosdrecht